Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΛΕΚΤΟΡΑΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ AL.I.CUZA

Το Λεκτοράτο Νεοελληνικών Σπουδών ιδρύθηκε το 1974 και ανήκει στη Φιλολογική Σχολή του Παν/μίου Al.I.Cuza του Ιασίου. Δύο είναι οι βασικοί άξονες της δραστηριότητάς του από την αρχή της ίδρυσής του έως σήμερα: Τα μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας και πολιτισμού και οι επιστημονικές, πολιτιστικές και επετειακές εκδηλώσεις. Τα μαθήματα σε όλα τα επίπεδα παραδίδονται δωρεάν και μπορούν να τα παρακολουθήσουν τόσο οι φοιτητές ως μάθημα επιλογής όσο και άτομα εκτός του πανεπιστημίου που επιθυμούν να μάθουν την ελληνική γλώσσα. Χορηγείται, μάλιστα, και μία βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου. Στο πλαίσιο της διαπανεπιστημιακής συνεργασίας, οι φοιτητές του Al. I.Cuza που παρακολουθούν παράλληλα και τα μαθήματα του Λεκτοράτου μπορούν κάθε χρόνο- μετά από επιλογή- να παρακολουθήσουν θερινά μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τα τελευταία χρόνια δίνεται έμφαση στην προετοιμασία των φοιτητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, οι οποίες διεξάγονται το Μάιο κάθε χρόνο. Ως αποτέλεσμα, μάλιστα, της στενής συνεργασίας με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, το Λεκτοράτο ανήκει εδώ και δύο χρόνια στα πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις ελληνομάθειας. 
Στο project δημιουργικής γραφής συμμετέχουν τρεις φοιτητές, ο Gabriel, ο Victor και η Eleni, οι οποίοι είναι στο επίπεδο Β2 ελληνομάθειας.

Αγγελική Μουζακίτη
Αποσπασμένη Φιλόλογος 
Λεκτοράτο Νεοελληνικών Σπουδών Παν/μίου 
AL.I.CUZA του Ιασίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να προσθέσετε το σχόλιο σας. Προσέχουμε τα σχόλια μας να τηρούν τον κώδικα δεοντολογίας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.